Παρακολούθηση του Ιστολογίου μέσω e-mail

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες αναρτήσεις του ιστολογίου μας με e-mail στον προσωπικό σας λογαριασμό.Απλά συμπληρώστε το e-mail σας σε αυτή την σελίδα.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτικό Νο.8 της Β' ΕΛΜΕ Έβρου

Μπορείτε να το διαβάσετε [εδώ].

Από το ενημερωτικό ξεχωρίζουμε την παρακάτω παράγραφο: 

"...  Τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν από τις ΕΛΜΕ όπως και εκείνα της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου (αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οδοιπορικά, αξιολόγηση) δεν μπήκαν σε διαδικασία ψηφοφορίας, γιατί τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ αποχώρησαν με το πρόσχημα -χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση- ότι δεν υπήρχε η σχετική πλειοψηφία! ..."

Είναι φανερό ότι για το μεγάλο πρόβλημα των οδοιπορικών (όπως και για τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα), η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να καταλήξει σε ένα ψήφισμα, πόσο μάλλον να διαπραγματευτεί μια λύση/ρύθμιση με το Υπουργείο. 
Υπάρχει ακόμη κανείς που πιστεύει ότι η δικαστική διεκδίκηση των οδοιπορικών ήταν λάθος και ότι θα έπρεπε να περιμένουμε μια λύση μέσω της ΟΛΜΕ;

2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (22/09/2012)

    Μετά την υπερψήφιση του Προγράμματος Δράσης που πρότεινε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι από 17 ΕΛΜΕ επιχείρησαν με αντιδεοντολογική συνδικαλιστικά μεθόδευση (κατάθεση ψηφίσματος), την υιοθέτηση από την Ομοσπονδία της θέσης για άρνηση κάθε αξιολόγησης, σε αντίθεση με τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου. Το γεγονός αυτό ακολούθησε πρωτοφανής στα χρονικά καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ, από εκπροσώπους ΕΛΜΕ και χωρίς οι περισσότεροι να έχουν εξουσιοδοτηθεί για αυτό.
    Οφείλουμε λοιπόν να υπενθυμίσουμε τα εξής:
    • Ο κλάδος είναι υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου (8ο συνέδριο) και κατά κάθε αξιολόγησης-χειραγώγησης του εκπαιδευτικού (14ο και 15ο Συνέδριο). Εάν η θέση του κλάδου ήταν αρνητική για κάθε μορφή αξιολόγησης η θέση μας θα ήταν «όχι στην αξιολόγηση» αντί του «όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση».
    • Στα θέματα της Η.Δ. της Γ.Σ. ουδέποτε περιελήφθη το συγκεκριμένο Ψήφισμα. (Αρθρο 34 Κατ)
    • Το συγκεκριμένο ψήφισμα ουδέποτε κοινοποιήθηκε στις Ενώσεις προκειμένου να λάβουν θέση. (Αρθρο 34 Κατ)
    • Με απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ όλες οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα των ΕΛΜΕ κατατίθενται εγγράφως και με τη σφραγίδα της τοπικής ΕΛΜΕ για να αποφεύγονται λαθροχειρίες.
    • Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν και να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση που δεν είχε περάσει καν από την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ τους.
    • Οι θέσεις που ψηφίζονται στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ ανατρέπονται μόνο στα Συνέδρια. Ας περιμένουν λοιπόν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας και να καταθέσουν εκεί τις προτάσεις τους όσοι το επιθυμούν.
    • Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί αφού είχαν συζητηθεί τα θέματα της Η.Δ. και δεν υπήρχε καν η απαρτία. Οι περισσότεροι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ είχαν αποχωρήσει ύστερα από την ψήφιση του Προγράμματος Δράσης.

    Είναι λοιπόν προφανές ότι ορισμένοι εκπρόσωποι (που ανήκαν «συμπτωματικά» όλοι στο χώρο της Αριστεράς) γράφουν τις αποφάσεις των Συνεδρίων και τις καταστατικές τους υποχρεώσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όταν δεν τους συμφέρουν. Είναι απορίας άξιον πως καταγγέλλονται οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ότι διέλυσαν την Γ.Σ. των προέδρων, όταν ο ρόλος τους είναι αποκλειστικά η γραμματειακή εξυπηρέτηση. (Αρθρο 32 Κατ). Είναι απύθμενο θράσος να λειτουργείς πέρα από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία, με τακτικισμούς να επιχειρείς να επιβάλλεις την άποψη σου και να εγκαλείς για αντιδημοκρατική συμπεριφορά τον Πρόεδρο που επιχειρεί να διατηρήσει τη διαδικασία στα πλαίσια της νομιμότητας.

    Τέλος προκαλεί θλίψη η πολιτική πρακτική των δυνάμεων της Αριστεράς σε μία περίοδο που ο κλάδος δίνει μάχη οπισθοφυλακών στο ζήτημα της αξιολόγησης, της αύξησης του ωραρίου αλλά και των περικοπών στους μισθούς μας και τις συντάξεις. Αντί να εκμεταλλευτούμε ως κλάδος την ομόφωνη θέση των παρατάξεων εναντίον της επιχειρούμενης μισθολογικής καθήλωσης μέσω μιας σκληρότατης και αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, κάποιοι διχάζουν τον κλάδο επιχειρώντας να αποκομίσουν «κέρδη» στις εκλογές Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

    Η παράταξη της ΔΑΚΕ ανήκει στις δυνάμεις που υποστηρίζουν μια μορφή αξιολόγησης με στόχο την επιστημονική βελτίωση του εκπαιδευτικού απαλλαγμένη από μισθολογικές και βαθμολογικές ποινές. Ωστόσο η θέλησή μας να συμβάλλουμε στη αναγκαία ενότητα και ομοψυχία του κλάδου, μας επιβάλλει να τονίζουμε αυτά που μας ενώνουν. Κλείνοντας, τους υπενθυμίζουμε ότι με τις καθοριστικές ψήφους και της ΔΑΚΕ ΔΕ πέρασε η εισήγηση στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, που πρότεινε απεργιακή κινητοποίηση κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης. Έχουμε πραγματικά την απορία, τι θα έπρατταν οι «επαναστάτες» της αριστεράς, αν κάποτε αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας, τα κόμματα τα οποία στηρίζουν.

    Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη και ελπίζω ότι μου επιτρέπεις τον ενικό, δε διαφωνώ σε όσα λες, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι "Αριστεροί", χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση και να έχουν πάρει αποφάσεις στιε Γ.Σ. θέλησαν να διεκδικήσουν κάτι με μη νόμιμο τρόπο, εσείς αντιδράσατε σ' αυτό, με την αποχώρηση σας και εν τέλει αυτοί που έχουν να λαμβάνουν οδοιπορικά και οι υπόλοιποι για τα θέματα που τους απασχολούν αντίστοιχα, δεν είδαν φως στο τούνελ. Άρα η νομική προσφυγή παραμένει η καλύτερη λύση. Δώστε λύση ως ΟΛΜΕ, έτσι ώστε να μην χρειάζονται νομικές προσφυγές. Γελιέστε, αν νομίζετε ότι εμείς έχουμε την όρεξη να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο σε δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή