Παρακολούθηση του Ιστολογίου μέσω e-mail

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες αναρτήσεις του ιστολογίου μας με e-mail στον προσωπικό σας λογαριασμό.Απλά συμπληρώστε το e-mail σας σε αυτή την σελίδα.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες - αγαπητοί συνάδελφοι,

    Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους την στήριξαν τα τελευταία δύο χρόνια, όχι μόνο με την ψήφο τους, αλλά και ηθικά με τις συμβουλές και τις ιδέες τους. Με την ευκαιρία των εκλογών της 28ης Νοεμβρίου 2013 θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, ανακοινώνοντας τη μη συμμετοχή της κίνησής μας στις φετινές εκλογές:
    Ειλικρινά, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την αποδοχή, τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη, με τις οποίες μας περιβάλλατε αυτά τα δυο χρόνια. Επίσης, θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας:

Η κίνησή μας δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, τη σχολική περίοδο 2011-2012, για δύο κυρίως, λόγους:
    1ον) Τη μη ύπαρξη ενός κοινού ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές της Β' ΕΛΜΕ Έβρου και
    2ον) Την πίστη και πεποίθησή μας ότι κάποια πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα                    στην Β' ΕΛΜΕ Έβρου.
        Τα δύο αυτά χρόνια, κανένας από τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας, δεν είχε προηγούμενη εκπαιδευτική συνδικαλιστική εμπειρία, πολλώ δε μάλλον δεν είδε την ενασχόληση με τα θέματα που μας απασχολούν, ως επαγγελματική ενασχόληση με απώτερο σκοπό διευθυντικές θέσεις ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση.        Την πρώτη χρονιά, που συμμετείχαμε στις εκλογές, 2011-2012, η παράταξή μας, έστω και με περιπετειώδη τρόπο, έλαβε μια έδρα στο ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε.
       Την επόμενη χρονιά αναδειχθήκαμε δεύτεροι στις εκλογές, καταλαμβάνοντας δύο έδρες και μέχρι τον Οκτώβριο 2013 τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ.
    Προσωπικοί, οικογενειακοί και αντικειμενικοί λόγοι, όπως μεταθέσεις και μετατάξεις, οδήγησαν σε παραιτήσεις τα μέλη μας. Αυτό είχε ως συνέπεια να αδυνατούμε να καλύψουμε τη μία έδρα μας και αυτός ήταν ο κύριος λόγος να παραιτηθούμε από τη θέση του γ.γ. της ΕΛΜΕ, θεωρώντας ότι δεν είναι σωστό η παράταξή μας να κατέχει τη θέση αυτή.

Με τη συνεπή, έντιμη, ειλικρινή και σθεναρή στάση μας πετύχαμε τα εξής:
- Υλοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων για όλους τους συναδέλφους μας σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.
- Κινητοποίηση των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επιπέδου Α΄. Δεν είναι υπερβολή ότι σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι πιστοποιήθηκαν στις Τ.Π.Ε. στο Επίπεδο Α΄.
- Δικαστική διεκδίκηση για 20 περίπου συναδέλφους των οφειλομένων οδοιπορικών και υπερωριών από το Δεκέμβριο 2011, ούτως ώστε να μην παραγραφούν οι αξιώσεις μας με την πάροδο διετίας.
- Περιορισμός των δαπανών λειτουργίας του Δ.Σ., με τη διακοπή λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής, εξοικονομώντας 400 ευρώ τον χρόνο, νοικοκυρεύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο πρώτα τα του οίκου μας. Μ' αυτόν τον τρόπο περιορίζαμε τα έξοδα λειτουργίας και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μείωση της συνδρομής των συναδέλφων, αλλά και να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα σε άλλες δράσεις.
- Ειλικρινή και σθεναρή στήριξη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας από τις υπόλοιπες κινήσεις του Δ.Σ., αλλά και έντιμη μεταφορά των αιτημάτων και των προβληματισμών των συναδέλφων μας στο Δ.Σ. ακόμα και ανώνυμα εστιάζοντας στο ζήτημα και όχι στο πρόσωπο.
- Ενεργοποίηση όλων των παρατάξεων του Δ.Σ., αφού εμφανίστηκε μία καινούρια δύναμη, που τάραζε τις διαμορφωθείσες ισορροπίες.
- Ενεργοποίηση συναδέλφων οι οποίοι μέχρι τότε δίσταζαν να προσφέρουν στα θέματα της Ε.Λ.Μ.Ε., αφού στη συνείδηση του κόσμου οι μέχρι τότε παρατάξεις είχαν και έχουν ταυτιστεί με το υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας.
        Ελπίζουμε να ανταποκριθήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις προσδοκίες σας, αλλά και στις υποχρεώσεις μας.
    Οποιαδήποτε παράλειψη και λάθος, που κάναμε στην άσκηση των καθηκόντων μας, έγινε ακουσίως και οφείλεται τόσο στην απειρία μας όσο και στο φόρτο εργασίας μας.
        Σε κάθε περίπτωση ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για κάθε λάθος και παράλειψή μας.
        Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους υγεία, δύναμη και κουράγιο σε μια δύσκολη σχολική  χρονιά!

Με ειλικρινή εκτίμηση και αγάπη,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου