Παρακολούθηση του Ιστολογίου μέσω e-mail

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες αναρτήσεις του ιστολογίου μας με e-mail στον προσωπικό σας λογαριασμό.Απλά συμπληρώστε το e-mail σας σε αυτή την σελίδα.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μετά τις μεταθέσεις;

Με αφορμή την ανακοίνωση των μεταθέσεων, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία της Β' ΕΛΜΕ Έβρου, σας υπενθυμίζει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, όπως παρουσιάζεται μέσα από την απάντηση του Διευθυντή Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κου Παναγιώτη Ζιαγάκη στην προ μηνός ερώτηση μας.

     "Σε απάντηση του εγγράφου σας με αρ. πρωτ. Β' 1305 σας ενημερώνουμε ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών γίνονται με την παρακάτω διαδικασία:
  1. Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων γίνεται η ρύθμιση των υπεραριθμιών σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ. 50/1996.
  2. Μετά τις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων τα ΠΥΣΔΕ αναμορφώνουν τα κενά ανά ειδικότητα και περιοχή μετάθεσης (άρθρο 15 παράγραφος 6 του Π.Δ. 50/1996)
  3. Στη συνέχεια γίνεται συγχρόνως η τοποθέτηση όσων ήρθαν με μετάθεση από άλλα ΠΥΣΔΕ, όσων ζήτησαν βελτίωση θέσης εντός της περιοχής τους και όσων ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ για οποιοδήποτε λόγο (οι νεοδιόριστοι τοποθετούνται οργανικά μετά το 2ο έτος). Οι τοποθετήσεις γίνονται σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης (άρθρο 15 του Π.Δ. 50/1996).
  4. Στη συνέχεια τοποθετούνται όσοι έμειναν στη διάθεση σε λειτουργικά κενά, τα οποία προκύπτουν από τις άδειες των εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις σε υπηρεσίες εκπαίδευσης, σε ΙΕΚ και σε άλλες υπηρεσίες. Γι' αυτό καλό είναι αυτή η διαδικασία να καθυστερεί ώστε να διευρύνεται ο αριθμός των λειτουργικών κενών. (Οι τοποθετήσεις γίνονται με μόρια μεταθέσεων).
  5. Ακολουθεί η τοποθέτηση όσων έρχονται με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ και όσων ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. (Με τα μόρια αποσπάσεων).
  6. Για τις αποσπάσεις στα ΠΥΣΔΕ: (α) Προτείνουμε να προηγούνται οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και να ακολουθούν στα ΠΥΣΠΕ, (β) Ακολουθούν οι αποσπάσεις από τα ΠΥΣΔΕ στα ΠΥΣΠΕ εντός Νομού. Κατά τη γνώμη μας (σσ του κου Ζιαγάκη που υπογράφει την απάντηση) πρέπει να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: (i) Αυτών που επιθυμούν να αποσπαστούν και άρα παίρνουν τα μόρια του σχολείου υπηρέτησης και (ii) αυτών που δεν επιθυμούν απόσπαση αλλά αποσπώνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας οπότε και θα λάβουν τα μόρια του σχολείου τους (προηγούνται της πρώτης κατηγορίας). Οι τοποθετήσεις των δύο παραπάνω κατηγοριών από τα ΠΥΣΠΕ πρέπει να συνεξετάζονται.
  7. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων.
  8. Οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 12 του Π.Δ. 50/1996.
  9. Οι αναθέσεις των μαθημάτων γίνονται σύμφωνα με την εγκύκλιο 118842/Γ2/17-09-2008 και αφορά τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.
Ο Διευθυντής Δ.Ε.
της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου
Παναγιώτης Ζιαγάκης"

Και μερικές παρατηρήσεις:
  • Προσέξτε στο (4) την διατύπωση "...καλό είναι..". Αυτό φανερώνει ότι δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει ρητά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, δίνοντας την δυνατότητα στο κάθε ΠΥΣΔΕ να ενεργεί όπως αυτό πιστεύει ότι είναι σωστό;
  • Στο (6) υπάρχουν επίσης προτάσεις. Όχι Νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα ή Εγκύκλιοι. Οπότε πάλι το κάθε ΠΥΣΔΕ ενεργεί αυτόνομα;
  • Σχετικά με τις διαθέσεις (8), το Π.Δ. 50/1996 στο άρθρο 14, παρ. 7 αναφέρει: "...Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους...". Η διαδικασία αυτή θα ζητήσουμε να εφαρμοστεί ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω για τη νέα σχολική χρονιά.
  • Στο άρθρο 12, παρ. 12 αναφέρεται ότι όσοι δεν τοποθετήθηκαν σε οργανικες θέσεις τοποθετούνται προσωρινά ή για συμπλήρωση ωραρίου. Δεν διευκρινίζεται όμως αν στις τοποθετήσεις προηγούνται όσοι είναι ήδη σε διάθεση ή όσοι έχουν οργανική, αλλά δε συμπληρώνουν ωράριο. Προφανώς επαφίεται στην απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Δε θα έπρεπε να γίνει σαφές από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο πώς λαμβάνεται η απόφαση αυτή;
  • Το έγγραφο με τις ερωτήσεις που είχε στείλει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία απευθυνόταν στο ΠΥΣΔΕ αλλά το απάντησε προσωπικά ο κος Ζιαγάκης. Η διαδικασία λοιπόν που περιγράφεται στην απάντηση του, θα υιοθετηθεί και από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ ή αποτελεί προσωπική του θέση η οποία δεν δεσμεύει το υπηρεσιακό συμβούλιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου