Παρακολούθηση του Ιστολογίου μέσω e-mail

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες αναρτήσεις του ιστολογίου μας με e-mail στον προσωπικό σας λογαριασμό.Απλά συμπληρώστε το e-mail σας σε αυτή την σελίδα.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δικαστική διεκδίκηση οφειλομένων από οδοιπορικά και υπερωρίες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά από προσπάθειες ενός σχεδόν έτους και την αδιαφορία του Προεδρείου της Β΄Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου αλλά και της Ο.Λ.Μ.Ε. στην οποία μας παρέπεμψαν, αλλά και την επί ματαίω αναμονή μίας Υπουργικής Αποφάσεως, η οποία, κατά τα προεδρεία Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., θα έλυνε το πρόβλημα όσων συναδέλφων μετακινούνται για τις ανάγκες της Υπηρεσίας, καταλήξαμε στη διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών δια της δικαστικής οδού καταθέτοντας εξώδικο και διεκδικητική αγωγή για τα όσα μας οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010.

Μ' αυτήν την ενέργειά μας πετυχαίνουμε:
1) τη διακοπή της προθεσμίας παραγραφής της απαίτησής μας και
2) την έντοκη καταβολή τους από την ημερομηνία υποβολής της αγωγής

Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσουν η Διεύθυνση και το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ότι δε μπορούν να παίζουν με την ασφάλειά μας, τη ζωή μας και την οικονομική μας κατάσταση.


Η μέχρι τώρα άρνηση της Διεύθυνσης να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά δικαιολογείται με την επίκληση μίας και μόνο εσωτερικής εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με ημερομηνία Φεβρουαρίου 2009, την οποία θυμήθηκαν μόλις τον Ιούνιο 2011, ότι δεν πληρώνεται η μετακίνηση από πόλη σε χωριό!!!

(Ας αναλογιστούμε τι έκανε η Διεύθυνση και με την έως πρόσφατα άρνησή της να χορηγήσει τα κλιμάκια εντός βαθμών, κάτι το οποίο άλλες Διευθύνσεις το είχαν παραχωρήσει νωρίτερα, αλλά και με την αδιανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση για τρίμηνη παρακράτηση των αναδρομικών κρατήσεων, η οποία εφαρμόστηκε και πάλι μόνο στον Έβρο).

Τι χρειάζεται για το εξώδικο και την αγωγή;
1) Η απόφαση διάθεσης από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και τη Διεύθυνση για όσο χρονικό διάστημα σας οφείλονται οδοιπορικά και υπερωριακή αποζημίωση
2) Οι καταστάσεις οδοιπορικών και μετακίνησης για όσο χρονικό διάστημα σας οφείλονται ποσά
3) Οι καταστάσεις υπερωριακής αποζημίωσης για όσο χρονικό διάστημα σας οφείλονται ποσά

Που θα εκδικαστεί η υπόθεση;
Στην Ορεστιάδα

Πόσο θα κοστίσει;
1. Το παράβολο της δίκης (είναι περίπου 200 ευρώ) θα πληρωθεί αναλογικά από όλους τους συμμετέχοντες (πχ για 20 άτομα αντιστοιχεί 10 ευρώ στον καθένα).
2. Υπολογίζουμε από 5 έως 8 ευρώ για τον καθένα μας (υπολογίζεται ένα 7 επί τοις χιλίοις επί του διεκδικούμενου ποσού) και αν δικαιωθούμε, το οποίο είναι βέβαιο, αφού αυτή η άρνηση είναι καταχρηστική και αντισυνταγματική, το 10% επί των εισπραχθέντων ποσών ως αμοιβή δικηγόρου.

Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να μην προβούμε στη διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών και να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η οποία μας ευτελίζει επαγγελματικά, ηθικά και μας εξαντλεί οικονομικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν' απευθύνεστε στο blog ή το e-mail της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, αλλά και στα μέλη μας στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση της Β΄ΕΛ.Μ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου με θέμα την επερχόμενη αξιολόγηση.
Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να συγκεντρώσετε τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω.

Με εκτίμηση,
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου